Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ген. Шивиков: Тръгвам си с чест и в знак на уважение към моите колеги

17 юни 2015, 08:11 часа • 9534 прочитания

Ще запазя за мен отговора, който имам до момента кой или кои лица организираха това мероприятие срещу мен, за да бъда отстранен от поста си, защото нямам все още неопровержими доказателства за подозренията си. Тръгвам си с чест и в знак на уважение към моите колеги и с огорчение към така наречените ми „приятели", които директно и индиректно съдействаха, за да се стигне до сегашната ми ситуация.

Това каза пред bTV ген. Димитър Шивиков, бивш командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Според него е абсолютно сигурно, че разследването срещу него е започнало по анонимен сигнал от „Военна полиция". Той добави, че е факт, че военния министър Ненчев още от първите дни, когато е възникнал скандала е застанал твърдо зад него и го е подкрепял.

Факт е, че четирима военнослужещи от поделението ми помогнаха за ремонта на жилището ми в София и съзнавам, че от морална гледна точка това ми действие е укоримо. Но трябва да се отбележи, че с тези хора аз съм колега, приятел и не съм имал за цел да злоупотребявам със служебното си положение, каза той.

Той изказа своите благодарности на всички колеги и граждани на Карлово, които присъстваха по време на прощалното ми слово като командир на бригадата, добави той.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес