Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Галя Гугушева се готви да влезе във Върховната касационна прокуратура

26 април 2013, 13:11 часа • 11836 прочитания

Неуспелият кандидат за член на Конституционния съд Галя Гугушева се е кандидатирала за прокурор във Върховната касационна прокуратура. Тя е подала документи и казва, че оставя зад гърба си опита да влезе в Конституционния съд.

23 години работя като прокурор – това ми харесва и това искам да продължа да работя, каза Гугушева.

Гугушева коментира още, че през ноември миналата година се е съгласила кандидатурата й да бъде издигната за конституционен съдия, защото е считала, че би могла да бъде полезна на обществото със своите знания и опит.

„Още повече, че съм запозната добре с решенията на Конституционния съд, зная, че има аспекти, които са били в моята компетентност и мога да дам едно компетентно експертно мнение по въпроса. Но етапът с Конституционния съд за мен е приключен”, допълни Галя Гугушева пред Агенция "Фокус".

„Като магистрат и гражданин аз съм спокойна, че Конституционният съд е сформиран в неговия пълен състав, може да работи и не се създава институционална криза. Това го казах в моето обръщение, с което се оттеглих. В никакъв случай не съм искала да причиня такава криза и в момент, в който видях, че би могло това да стане, аз се оттеглих. Сега продължавам напред и се надявам, че със своята работа така, както съм правила до сега, в целия си съзнателен живот ще успея да убедя и тези, на които им е останало малко недоверие към мен вследствие на всички тези публикации, че всичко това не е истина.”, каза още Гугушева.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес