Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Галина Стоянова: Имотът в Равда е на казанлъчани!

10 април 2019, 16:40 часа • 3204 прочитания

Имотът в Равда е на казанлъчани. Това заяви категорично кметът на община Казанлък Галина Стоянова по повод кампанията „Да си върнем Равда!“, организирана от „БСП лява България“ – Казанлък. Тя определи действията на общинските съветници на БСП като чист популизъм и търсене на евтина политическа сензация, съобщават от Община Казанлък.

Детският лагер в Равда стана тема на разговорите днес на провелия се Председателски съвет на Общински съвет – Казанлък по повод питане на Николай Ибушев от групата съветници „Експерти на Казанлък“. Той се поинтересува каква е историята на имота, предвид зачестилите медийни публикации.

Кметът Галина Стоянова запозна накратко присъстващите с дългогодишната сага за връщането на имота към общинската собственост. Той е загубен през 1996 – 1997 г., когато частни ищци се сдобиват с констативни нотариални актови срещу собствеността на Общината, с които продават имота. Тогава Общината не реагира.

За първи път Община Казанлък оспорва собствеността пред Съда едва през 2003 г. Още с първото съдебно решение собствениците препродават имота и така започва поредица от дела на Община Казанлък с различни нови собственици, за да се стигне до окончателното съдебно решение през 2016г., с което Община Казанлък си връща собствеността върху Детския лагер в Равда. Така Община Казанлък става единствената от всички общини в региона, която успява да си възстанови морски имот по законен път.

В състава на Председателския съвет към Общински съвет – Казанлък влизат: председателят на Общинския съвет и неговите заместници, както и ръководителите на всички групи съветници в Общинския съвет, а именно: ГЕРБ, „Експерти за Казанлък“, „БСП лява България“, БДЦ, ДПС, ББЦ – РБ.

Пред Председателския съвет Кметът на Казанлък коментира действията на общинските съветници на „БСП лява България“: „Това не е просто популизъм, а опит за заблуждаване на обществото.“. Галина Стоянова отбеляза, че през годините те не са имали никакви предложения за бъдещето на Детския лагер в Равда.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес