Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фургоните, за пострадалите от наводнението в "Аспарухово", стоят празни

04 септември 2014, 11:48 часа • 9671 прочитания

Повечето от бедстващите, останали без дом след наводнението във варненския квартал "Аспарухово", все още отказват да бъдат настанени в предвидените за тях фургони.


В селището за временно настаняване има места за около 150 души, но до този момент са се настанили едва няколко семейства.

"От 1 септември сме тук, сподели жена, на която потопът е отнесъл къщата. Засега сме добре, но децата са малко болни. Ще се справяме, няма проблем. Сега ще ходим на лекар, а трябва с двете деца да ходим пеш."

До мястото не може да се стигне лесно с транспорт, което затруднява учениците от пострадалите семейства, както и родителите им, които трябва да стигат до работа.

"Затруднения има и при пазаруването. Трябва да се справяме и с това, каза още жената. Ще свикнем и на това, защото ги няма вече и мястото, и къщата, и затова сме тук. И на това берекет ще кажем, да изкараме зимата. Това е положението"

Оказва се, че температурата във фургоните е много ниска - тази сутрин тя бе едва 16 градуса. След наводнението в края на юни 52 семейства останаха без дом, като фургоните могат да поемат до 150 души. Всяко от съоръженията струва 15 000 лева.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес