Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Фулъм" преживя класическо крушение срещу "Тотнъм"

01 декември 2012, 19:03 часа • 8881 прочитания

В мач от 15-ия кръг на Висшата лига на Англия „Тотнъм” надделя с убедителното 3:0 в лондонското дерби с „Фулъм” на Димитър Бербатов. Българинът игра цял мач с капитанската лента за „Фулъм”

Първо полувреме

Срещата започна в прилично темпо, като Бербатов се отличи с два-три хубави паса, включително един с пета в движение с обръщане на тялото.

Постепенно „Фулъм” започна да налага своята игра, като фин пас на Бербатов изведе Петрич сам срещу Йорис, но съдията вдигна засада, каквато нямаше. В 24-тата минута Петрич пропусна от два метра сам след центриране по земя от Рийзе, като вместо вратата, уцели тялото на легналия Йорис.

Шпорите отговориха с един-два удара на мощно освирквания от публиката на домакините Демпси, както и с едно хубаво негово извеждащо подаване към Дефо, но мачът си вървеше бавно и нямаше особени фойерверки. Единствено Бербатов разбуждаше публиката с някое и друго триково отиграване - българинът играеше зад гърба на Петрич и се нагърбваше с ролята на плеймейкър.

Второ полувреме

Мачът продължи все така лежерно и през втората част, като индивидуалните грешки изобилстваха. В 55-тата минута обаче Сандро стреля като на шега от над 30 метра, само защото нямаше на кого да подаде и топката влезе във вратата след крайно нескопосана намеса на Шварцер – 0:1.

Голът, противно на очакванията, не вдигна темпото в срещата. „Фулъм” опитаха да изравнят, но нямаха идея как да стане, а „Тотнъм” играеха твърдо пестеливо, още повече че четири минути след гола на Сандро Гарет Бейл се контузи. Все пак в 72-рата минута Дефо вкара второ попадение за шпорите – отново добра игра на Сандро, който подаде на Сигурдсон в наказателното поле на „Фулъм”, той върна към Дефо и нападателят от пет метра не сбърка – 0:2.

Това попадение буквално срина „Фулъм” и четири минути по-късно Дефо вкара трети гол – извеждащ пас на Демпси го изведе Дефо сам срещу Шварцер и той не му прости – удар с десния крак в левия ъгъл на вратата и 0:3.

Това се оказа и последният по-интересен момент в мача, който като качество разочарова, но в за „Тотнъм” определено се превърна в празник.

Защо се получи този резултат?

Една грешка на Шварцер реши всичко в срещата - тя вървеше крайно бавно и към резонно равенство, на вратарят на "Фулъм" сбърка и всичко се провали. Две индивидуални прояви на Дефо доведоха до разгрома, а "Фулъм" просто нямаха необходимата класа, особено в халфовата линия и хъс за обрат.

Състави:

“Фулъм” – Марк Шварцер (вратар); Саша Ритер (Стивън Кели), Филип Сендерос, Арън Хюс, Йон-Арне Рийзе, Стив Сидуел, Мамаду Диара, Керим Фрай (Деймиън Дъф), Ашкан Дежага, Младен Петрич (Уго Родайега), Димитър Бербатов

„Тотнъм” - Уго Йорис (вратар); Кайл Ноутън, Ян Фертонген, Майкъл Доусън (Уилям Галас), Стивън Коукър, Клинт Демпси, Арън Ленън, Гарет Бейл (Гилфи Сигурдсон), Сандро, Муса Дембеле (Томас Каръл), Джеремейн Дефо

Резултати от кръга:

"Арсенал" - "Суонзи" 0:2

"Ливърпул" - "Саутхямптън" 1:0

"Манчестър Сити" - "Евертън" 1:1

"Куинс Парк Рейнджърс" - "Астън Вила" 1:1

"Уест Бромич" - "Сток Сити" 1:1

Снимки: Getty Images

Автор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес