Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фестивал на скейтборда се проведе в Русе

04 май 2013, 14:57 часа • 9160 прочитания

За седма поредна година най-запалените скейтбордисти от България премериха сили на фестивала "Колижън курс" в Русе, предаде БГНЕС.

Атрактивното събитие е посветено на празника на града, който се отбелязва на Гергьовден, и в него се включиха близо 50 участници. Скейтърите се състезаваха в две възрастови групи – по-малките са т.нар. неспонсорирани участници, а по-големите – спонсорирани. Това е единственото разделение, което може да се направи, тъй като в България все още няма професионални скейтъри, обясниха организаторите. За неспонсорираните бяха осигурени интересни награди – безплатно скейт оборудване, докато за по-големите имаше парични награди. Според регламента на състезанието участниците имаха две минути да покажат най-добрите си трикове.

И тази година организаторите на фестивала спазиха традицията след състезанието да се организира афтър парти, като преди това по-малките покараха и на закритата площадка в дом "Канети". От русенския скейтклуб ще настояват пред общината да получат постоянно място за скейт парк, което да асфалтират и полират според условията за истински скейтбординг.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес