Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова без сериозни промени в екипа си, приема оставката на Диков

18 ноември 2015, 16:17 часа • 4194 прочитания

Без сериозни промени остава екипът на столичния кмет Йорданка Фандъкова. единствено по лично желание напуска зам.-кметът по здравеопазването Антоанета Пейчева, заемаща поста от няколко месеца. Временно нейните функции се поемат от зам.-кмета по бюджета Дончо Барбалов. Това стана ясно от думите на Фандъкова, предаде Дарик.

Позициите си запазват заместниците по околна среда Мария Бояджийска, по транспорт Любомир Христов, по култура и образование Тодор Чабанов, по строителство и инвестициите Ирина Савина, по правните въпроси Юлия Ненкова и по социалните дейности Албена Атанасова.

„Това е екип, който през последните години реализира важните проекти на София, но единственият човек, който по лични причини се оттегля, е д-р Пейчева, която беше зам.-кмет по здравеопазване няколко месеца. Длъжността се съвместява от Дончо Барбалов", каза Фандъкова.

Все още не е ясно дали тя ще се съобрази с предложението на БСП за зам.-кмет по сигурността или ще продължи сама да изпълнява тези функции.

По повод подадената оставка на главния архитект на София Петър Диков, Фандъкова коментира, че ще уважи искането му и от февруари той няма да е на поста. В следващите седмици започва подготовка на процедура за обявяване на конкурс за главен архитект на София.

„Това, което очаквам оттук нататък, е да се ускори работата по изработване и приемане на подробни устройствени планове, както и много важната задача за предложения и промяна в общия устройствен план", каза Фандъкова. Тя очаква също така да се подобри значително работата в направление „Архитектура и градоустройство", работата на администрацията, така че да се ускори обслужването на хората в това отношение.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес