Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ерик Рубин посети БНБ

15 февруари 2019, 18:48 часа • 2740 прочитания

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е посетил Българската народна банка и се е срещнал с управителя Димитър Радев, съобщава централната банка.

В сряда посланикът бе на среща при премиера Бойко Борисов, след която главният прокурор Сотир Цацаров и директорът на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Димитър Георгиев обявиха, че пари, преведени от Държавната петролна компания на Венецуела, са постъпили по сметки в банка в България, след което част от тях са били трансферирани в други страни. По-късно се разбра, че парите са постъпвали в Инвестбанк, а самата банка обяви, че трансферите са постъпили при спазване на регулаторните правила. Те са били по сметка на български адвокат.

Основна тема на срещата в БНБ е била мандатът на централната банка и неговото практическо прилагане в областта на предотвратяването на изпирането на пари, се посочва в съобщение на БНБ до медиите. Посланикът изразил признателност за постоянната насоченост и сътрудничеството на централната банка в тази област.

Двете страни се съгласили, че ще продължат положително и конструктивно взаимодействие.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес