Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерти съветват да се гонят руснаци, след като депутат посочи България като следваща цел

24 юли 2023, 08:45 часа • 12763 прочитания

Колкото повече се ожесточава войната в Украйна, толкова повече се ожесточава и говоренето. Това заяви журналистът Александър Велев в ефира на Нова телевизия относно изказването на руския депутат Пьотр Толстой, който посочи България като следваща цел във войната.

По думите на журналиста изказването има два аспекта. „Преди време той каза, че руснаците са купили половината от имотите по Черноморието и е въпрос на време на го купят цялото. След това се извини за тези си думи. Не знам доколко несериозно могат да се взимат неговите думи. Но той е официално лице и не може ад си позволява подобен тип говорене“, каза Велев.

ОЩЕ: Руски депутат: Ще купим цяла България, вече купихме половината крайбрежие

„Това говорене е познато. Но няма да сгрешим, ако го окачествим като имперска наглост. Руският депутат забравя, че България не е сама, тя е член на НАТО. Ще дойде момент на отрезвяване“, комянтира от своя страна ген. Съби Събев.

На въпрос знае ли са колко са руските граждани у нас и могат ли те да бъдат мобилизирани отвън, Васил Данов даде пример с Великобритания, която е започнала да гони руски граждани, защото представляват заплаха за тяхната сигурност. „Нашата държава е тежко закъсняла в този процес. В Поморие има цели квартали, населени от руснаци. Заплахата е отдавна. Това е тихо проникване в държавата ни. Тези човечета могат да предизвикат вътрешни размирици“, смята той.

Даномв е категоричен, че МВР и ДАНС трябва да селектира това население и да предприеме мерки.

Събев също е на мнение, че трябва да се вземат мерки. „Ако има хора, които се опитват да сеят раздори и разделени, те нямат място в страната ни“, каза той.

Влев смята, че трябва да се предприемат мерки, като с руското посолство. „Разбира се не трябва да слагаме всички под един знаменател, но има хора, които са внедрени тук и трябва да се вземат мерки и службите да си свършат работата“, каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес