Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт: Ситуацията с Лавров бе тест от страна на Русия дали ще козируваме

07 юни 2022, 08:03 часа • 2871 прочитания

Искането за прелитането на самолета със Сергей Лавров не е случайно. Русия по този начин е искала да провери кой как ще козирува. Това е поредното прозвъняване на Москва за проруското общество – да се види каква е реакцията на един от най-слабите флангове на НАТО. Руснаците имат навик да си заявят полетите си в последната секунда. Това е стандартна процедура. Ние не забраняваме полета като такъв, а забраняваме на човек да прелети над България, на когото са наложени санкции. Ако беше хуманитарен полет, щяхме да го пуснем. Това мнение изрази Илия Налбантов в ефира на Нова телевизия.

„Руската страна по всякакъв начин се опитва да тества своята пета колона“, каза от своя страна Момчил Дойчев.

По отношение на поста в Twitter на шефа на „Роскосмос” Дмитрий Рогозин, че ракетата „Сармат” няма да иска разрешение да прелети над „страхливите българи“, Дойчев каза, че този човек е един нацист. „Не трябва да се обръща внимание на този човек. Той тества кръговете, който са заложници на руските интереси“, смята експертът.

По думите на Налбантов Рогозин е треторазряден политик и не трябва да му обръщаме внимание.

„Ако Русия победи в тази война, в което се съмнявам, стратегическата й цел е следващите да сме ние. Самата ракета „Сармат“ е тестова и не е приета на въоръжение“, обясни Налбантов.

„Всяко ядрено оръжие е страшно. Русия винаги изкарва ядрените семки и ги хвърля на картата, за да може да плаши гаргите“, каза още той. „Не си струва да използваш такова скъпо оръжие за България. Само страхливеца използва такова оръжие“, заяви още Налбантов.

Той добави, че Лавров е опровергал Рогозин и е казал, че няма да има последици за България.

Относно новото искане на Украйна за предоставяне на оръжие от наша страна Налбантов каза, че не е случайно искането да се прави сега. „Всички виждаме какво е съотношението на силите и оръжията“, каза той.

ОЩЕ: Румъния: Русия не е искала от нас разрешение за прелитане на самолета с Лавров

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес