Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Една-единствена кандидатура има за шеф на следствието

28 ноември 2013, 15:54 часа • 21458 прочитания

След като изтече крайният срок за номиниране на кандидати за поста шеф на Националната следствена служба, стана ясно, че има една-единствена такава кандидатура. Тя е на прокурор Евгени Диков. Така той ще застане сам пред ВСС, за да защити кандидатурата си, съобщава КРОСС.

Според магистрати, липсата на втора номинация за поста означава, че кандидатурата на Диков е безспорна, още повече, че той е авторитет сред тях.

Евгени Диков, в момента е и.ф. градски прокурор на София. Той бе предложен за поста директор на НСлС миналата седмица от петима от членовете на съвета - главния прокурор Сотир Цацаров, Румен Георгиев, Румен Боев, Юлия Ковачева и Галя Карагьозова.

Постът се оваканти след като доскорошният шеф на следствието Бойко Найденов подаде оставка по "лични причини", макар неофициално да се говори, че е напуска заради неразбирателство с новото ръководство на прокуратурата.

Днес ВСС избра за председател на Административен съд-Добрич Красимира Иванова пред Таня Стоянова. Иванова е съдия в Административен съд-Добрич от 2007 г., а от 5 април 2012 г. е заместник-председател на съда. От близо година изпълнява функциите административен ръководител на АСД.

За председател на Районен съд-Елин Пелин бе избрана Росица Газибарова - съдия в РС-Елин Пелин от 2006 г., а от началото на 2011 г. е и.ф. председател на съда.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес