Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Държавата поиска имотите на Юзеир Юзеиров

21 март 2014, 14:16 часа • 15815 прочитания

След като в началото на годината се раздели с незаконно имущество за 600 000 лв., Росен Йорданов, по-известен като Юзеир Юзеиров, може да претъпри още загуби. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесе в Търговищкия окръжен съд иск за отнемане на негови земи на стойност 1.022 млн.лв., съобщиха от комисията.

С внасянето на иска КОНПИ изпълнява законовото изискване за започване на съдебна процедура по отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, до 3 месеца след постановяването на обезпечението.

От Юзеиров предстои да бъде отнета собственост на стойност 1.022 млн.лв., предимно земеделска земя от над 1000 дка на територията на общ. Попово и на съседната област Велико Търново.

Това е първото дело за отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Юзеиров и брат му Али са известни у нас с опитите си да учредят мюсюлманската партия „Отоман”. През 2010 г. двамата бяха обвинени в организиране на партия на религиозна основа, в провеждане на митинг събрание на незаконна партия, както и в едро хулиганство - заради строителството на паметника на незнайния турски воин в село Славяново, който беше съборен от властите.

През 2010 и 2011 г. Юзеиров бе задържан и в Белгия за нарушаване на трудовото законодателство и наемане на нередовни работници.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес