Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДСБ: Цецо и неговият кумец считат Черноморието за бащиния

07 януари 2013, 14:14 часа • 10957 прочитания

"Започващата 2013 прилича поразително болезнено на отдавна като че ли отминалата 2009 г. Поведението и действията на правителствата както тогава, така и днес се характеризират с три неща. Първо, с покровителство на монополите, второ, с облагодетелстване на фирми, близки до властта, и трето, с извършване на посегателства срещу българската природа".

Това заявиха на днешната пресконференция на ДСБ общинският съветник д-р Петър Москов и депутатът Иван Иванов, съобщи БГНЕС. "Няма никаква разлика между начина, по който се отнасяше правителството на "Тройната коалиция" към монополите и покровителството, което оказва върху тях кабинетът на ГЕРБ", изтъкна Москов.

"Това, че "Витоша ски" гледа на планината като на тяхна собственост е проблем на управлението, а не на търговски взаимоотношения. Преди месеци ние внесохме в парламента предложения, които да гарантират, че държавата и общината ще влязат в правата си тогава, когато нашите права да ползваме публичните природни ресурси са нарушени. Но това нещо беше отхвърлено. Министърът на земеделието г-н (Мирослав) Найденов обясни, че всичко ще бъде наред, че "Витоша ски" ще бъде поставена на своето място. Но виждате какво се случва в момента – работи един лифт, а всички хора, които имат своя малък бизнес в това богатство над София, всъщност са лишени, защото не са част от корпорацията, от монопола".

"Няма разлика между това какво се случваше при Станишев и какво сега. Няма разлика между Батко и Братко, за които еврофондовете бяха бащиния. Както и по времето на Цецо/Цветан Цветанов, бел.ред./ и неговия кумец, които считат, че Черноморието им е бащиния, че част от програма "Натура" им е бащиния. Няма такава разлика", повтори политикът.

Членовете на ДСБ подчертаха още, че резултатът от управлението на настоящия парламент е "четири изгубени години". "Това е тъжната констатация, защото в крайна сметка се оказва, че сме загубили едни четири години, за да се върнем до изходната позиция, в която диктуват монополите и в която българската природа и правата на гражданите са жертва на фирми, близки до властта", заяви Москов.

Редактор: Е. Гигова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес