Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС: Да не се губи излишно парламентарно време за политическа конфронтация

31 август 2013, 17:44 часа • 6940 прочитания

Очаквам конструктивизмът и желанието за консенсус у всички да надделеят и да не се губи излишно парламентарно време за политическа конфронтация и за опити за използване на парламентарните процедури и хватки с деструктивни цели, през новия политически сезон. Това каза Четин Казак, народен представител от ДПС, цитиран от "Фокус".

„Чухме анонси от страна на лидера ГЕРБ Бойко Борисов, че ще се върнат и ще участват пълноценно в работата на парламента. За мен това е заявка, че в ГЕРБ са осъзнали, че по линията на конфронтация и на бойкот, която бяха възприели, нищо положително няма да постигнат- нито те, нито страната”, посочии Четин Казак.

„Работата в Народното събрание зависи от поведението на политическите сили, ако ГЕРБ наистина се върнат и заемат полагащите им се места в ръководството и състава на комисиите, на парламента, на делегациите, мисля, че той ще заработи нормално”, добави депутатът. Относно приоритетите през новата парламентарна сесия, Четин Казак е на мнение, че Народното събрание трябва да продължи да приема важни и належащи закони, които да допринесат за съживяване и стабилизация на икономиката, за гарантиране на социалната закрила на най- уязвимите слоеве от населението, за промяна в данъчното законодателство.

„Промяна, по начин, по който да освободи бизнеса от ненужните данъчно- административни пречки, от данъчно- административния натиск, който го задушаваше при управлението на ГЕРБ”, каза Четин Казак. Според него, всички онези закони, които в момента създават предпоставки за административен рекет върху гражданите и бизнеса, трябва да бъдат променени в посока премахване на тези предпоставки. Народният представител постави акцент и върху приемането на реалистичен бюджет за следващата година, който да даде гаранции, че през 2014 г нещата ще тръгнат по по-добър начин. „Мисля, че парламентът свърши немалко работа в условията на непрекъснати протести и обсади. Надявам се, да продължи да работи продуктивно”, заяви Четин Казак.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес