Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дора Янкова предлага алтернативен туризъм за по-бедните

16 март 2014, 15:58 часа • 15490 прочитания

Алтернативен вид туризъм предлага депутатът от БСП Дора Янкова, която вижда възможности ски пистите да се ползват срещу минимална такса от 12 лева на ден, а през лятото да има специални места за отдих сред природата почти за без пари.

"Българите да могат да разпъват палатки или пикник в специални зони за отдих. За почивката да плащат минимална такса или само за ползваната вода и ток", заяви Дора Янкова пред бТВ.

„Създаване на туристическа инфраструктура сред природата в контактната зона на общински държавни зони, за да могат хората да поспорутват, да играят народна топка, федербал, да си сложат някъде хладилната чанта, да пийнат водичка", обяснява тя.

„Защо да не се потърси вариант с по-облекчени процедури, общините да могат да изграждат такива съоръжения за по-непретенциозния, по-неплатежоспособния човек, на който също му се карат ски, също му се ходи на пикник, също му се ползва лифт", казва кметът на Мездра Иван Аспарухов.

Преди години имаше подобна социална идея на ексминистър Емилия Масларова - бедни пенсионери да почиват на море на разноски на ведомството. Инициативата обаче не пожъна успех.

 

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес