Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доживотен затвор за убиеца от Лясковец

19 ноември 2015, 10:50 часа • 11048 прочитания

Окръжният съд във Велико Търново даде доживотна присъда на стрелеца от Лясковец Петко Петков, предаде БГНЕС.

Присъдата е за убийството на спецполицая Емил Шарков при миналогодишната стрелба в Лясковец.

Екипът от спецполицаи щурмува дома на Петков, за да отнеме незаконно притежавани оръжия. Мъжът обаче се барикадира и стреля по униформените.

Осъденият ще трябва и да плати по 100 000 лева кръвнина на съпругата, дъщерята и майката на Шарков и още 80 000 лева - на бащата.

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим поиска за Петко Петков прокурорът Цветан Маринов. За максималното наказание пледираха и частните обвинители в процеса, сред които е майката на убития Емил Шарков Ваня Рипчева.

„Петко Петков е физическият убиец на сина ми, той за това нещо трябва да си отговаря, а що се отнася до присъда - на мен смъртна присъда ми е малко, с нищо няма да ми върне сина”, заяви майката на Шарков.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Савов Петков се проведе рано сутринта на 14 март 2014 година. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите. В акцията бе прострелян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес