Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

До края на седмицата остава топло за януари

16 януари 2014, 07:01 часа • 15170 прочитания

Днес от северозапад облачността ще се разкъса и намалее, но в югоизточната половина на страната ще е значителна и там на места все още ще превалява слаб дъжд. Максимални температури между 7° и 12°.

В София минимална температура около 3°, максимална около 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието ще има значителна облачност и на места, главно в южната част ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад, северозапад. Максимални температури 9°-11 °. Вълнението на морето ще е около 2 бала, а температурата на морската вода е 7-8°.

Над планините ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, над 1800 -2000м - слаб сняг. Вятърът ще отслабне до умерен и ще се ориентира от запад, северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра около 0°.

До края на седмицата в страната ще остане топло за януари. Ще има разкъсана, предимно висока облачност, вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб. Със значителна ниска облачност или мъгла ще бъде покрай река Дунав в петък, когато дневните температури там ще останат по-ниски. По-късно в неделя облачността ще се увеличи и през нощта срещу понеделник на места ще превали слаб дъжд.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес