Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Днес започна благотворителна кампания на Природонаучния музей в Бургас

07 май 2014, 12:59 часа • 7085 прочитания

Природонаучната експозиция към РИМ Бургас започва благотворителна кампания за събиране средства за изграждане експозициона зала за вкаменелости, съобщи Светла Далакчиева, гл. уредник на експозицията пред  Радио „Фпокус”.

За реконструкция на една от залите са нужни около 5 500лв, но в зависимост от събраните средства ремонта може да се осъществи на етапи. Средствата, необходими за обособяването на новата експозиция, екипът на музея ще събере чрез няколко инициативи.

Всеки желаещ може да се включи в благотворителната кампания за набиране на средствата като дари финансови средства по сметка на РИМ-Бургас или на място в Природонаучния музей. Предстои да се организира благотворителна работилница на 10-ти и 11-ти май за изработване на бижута и украшения. На 17 май в Нощта на музеите всеки посетител ще може закупи ръчноизработени предмети от благотворителния базар. Далакчиева каза, че целта е да се изложат всички вкаменелости, с които разполага фонда на музея, а те са над 1 000 и мястото където ще се изложат да е красиво и добре направено.

Повече информация за събитията, които организира музея може да намерите на адрес: http://www.burgasmuseums.bg/

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес