Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДКК внесе сигнал в прокуратурата срещу бившия директор на Кинтекс

11 юни 2022, 11:38 часа • 6238 прочитания

Ръководството на Държавната консолидационна компания сезира прокуратурата за щети, причинени на "Кинтекс" от уволнения директор Александър Михайлов. Това информираха в прессъобщение от държавното ведомство.

Новото ръководство на дружеството направи ревизия на всички договори, сключени от бившия директор, се посочва в него. "Установено е, че без решение на Съвета на директорите и без разрешение от ДКК, същият е сключил договор и е изплатил 528 000 щатски долара с посредник за услуга, за която вече фирмата е имала сключен договор", се казва в съобщението.

По-рано тази седмица ръководствата на ДКК и "Кинтекс" дадоха съвместна пресконференция, на която обявиха и за серия други нарушения на Михайлов, разкрити от новото ръководство на дружеството.

"Всички сключвани договори за последните шест месеца не са докладвани в Съвета на директорите. Следва извода, че бившият изпълнителен директор Александър Михайлов е управлявал дружеството еднолично, не е спазвал правилата нито на устава на "Кинтекс", нито за правилата за работа на Съвета на директорите. Той не е уведомявал и ръководството на ДКК за сключваните договори", обясни на пресконференцията изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова.

Припомняме, че шефът на държавната компания „Кинтекс” Александър Михайлов обяви, че напуска поста и оттегля жалбите срещу уволнението си.

ОЩЕ: Бившият шеф на „Кинтекс“: Обществена тайна е, че българско оръжие отива в Украйна

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес