Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Джуиш прес": Къде би била "Хизбулла" без ЕС?

12 ноември 2012, 21:45 часа • 5661 прочитания

Бомбеният атентат, който бе извършен през юли срещу израелски туристи в България, показа, че иранските поддръжници като ливанската групировка „Хизбулла” не само искат, но са и способни да използват в ЕС тактики, които години наред бяха прилагани в Близкия изток, коментира „Джуиш прес”.

Колкото и да си мислят американците, че администрацията на Барак Обама е зле по отношение на обезпечаването на сигурността, то Белият дом може да се гордее поне, че не е като европейците.

Миналата седмица съветник на Обама дори осъди ЕС за слабостта, която европейският блок показва при решаването на проблемите със сигурността, особено що се отнася до срамното и малодушно поведение по онзи случай, който отдавна трябваше да е решен.

Миналата събота съветникът на Обама за борбата срещу тероризма Джон Бренън отправи критики към ЕС за пълния му провал да се справи с терористичната група „Хизбулла”. В САЩ ливанската групировка отдавна е забранена и е включена в списъка на терористичните мрежи, а срещу нейните членове са предприети редица санкции.

В този контекст на много американци, а и европейци ще се стори удивително, че групировката все още може да действа, да набира поддръжници и да получава финансиране в страните от Европейския съюз, коментира изданието.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес