Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джуди Халваджиян: Ако хората имат акъл в главата, трябва да имат доверие на "Господарите"

01 октомври 2018, 19:40 часа • 11767 прочитания

"Недопустимо е това, което видяхме всички, което се случва извън склада. Никой не може да си позволява да нарушава по този груб начин и да манипулира нещата. Аз разбирам, че той го е направил в момент на еуфория, на адреналин, но по никакъв начин такова нещо не може да бъде подминато. Няма как. Ние сме хората, които в цялата си история се борим за истината. Затова смятам, че репортерът направи една голяма глупост, и ние по никакъв начин не искаме да се свързваме с нея. Защото се борим против такива неща." Това заяви продуцентът на "Господари на ефира" Джуди Халваджиян пред 24 часа по повод скандала с репортера Димитър Върбанов, който се оказа, че е симулирал "побоя", който му бил нанесен при разследването на склад, в който се съхраняват негодни храни.

Относно въпроса дали станалото ще подкопае доверието в "Господари на ефира" Халваджиян отвърна: 

"Ако хората имат акъл в главата си, не би трябвало. Аз разбирам, че това е недопустимо, но хората трябва да разберат, че това е решение на един репортер. Самото предаване и трудът на всичките тези хора, които работят за “Господари на ефира”, не трябва да бъдат пренебрегнати или да се поставят под общ знаменател затова, че репортерът е изпаднал в тази ситуация и е направил тази глупост. Хората, които не могат да погледнат по-далече от носа си, може би ще обединят нещата".

Относно евентуалният разрив между "Господари на ефира" и Нова телевизия Халваджиян заяви: "Винаги може да има разрив. Знаеш, че през годините “Господари на ефира” винаги сме били в разрез с всичко. Нашата философия е една, на повечето медии е друга. Не смятам, че ще имаме проблем с Нова тв, защото те също осъзнават, че това е глупост на един репортер."

Халваджиян допълни, че случаят с Върбанов е голямо изключение и работи с много съвестни хора, които били "страшно възмутени" от това, което е направил репортерът. Според продуцента "Господари на ефира" е забавно шоу, което хората възприемат като институция в битката срещу битовата несправедливост. Халваджиян смята още, че журналистическата гилдия "отдавна е загинала", но журналистите не трябвало да се ядосват на "Господари на ефира", а на себе си, защото "в годините се предадоха и се оставиха да ги командват и нямат позиция". Според Халваджиян след станалото с Върбанов "са излезли мишките, които са засегнати от нас под някаква форма, но в момента им идва самочувствието". Продуцентът допълни, че всеки, който си позволи подобни действия, като тези на Върбанов, ще бъде отстранен.

Оттук насетне Халваджиян обяви, че "Ще бъда още по-внимателен, но смятам, че това ще бъде една огромна обица на ухото за целия екип, за всички, които работят с него, да внимават и да знаят, че дълги години може да градиш нещо и с една глупост това нещо може да се срине. Затова всички трябва да бъдат много внимателни какво правят и винаги да го правят в интерес на обществото."

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес