Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джоко Росич така и не прие смъртта на любимата Лиляна

22 февруари 2014, 01:10 часа • 58413 прочитания

Джоко Росич така и не успя да се справи с мъката от загубата на любимата Лиляна през миналото лято. Коравият мъж със забележително дрезгав глас ни напусна тази вечер точно в 21,30 часа след тежка битка с тумор в мозъка. Изключителният актьор се срина за дни след кончината на любимата жена през юни 2013. Скоротечен рак на панкреаса му я отне. След погребението на Лиляна състоянието на актьора започва да се влошава видимо. На 40-ия ден от нейната кончина той е на панахидата в столичната църква "Света София". Негови близки не могат да го познаят. Сринал се е за броени дни и вече не е същият човек.

В едно от последните си телевизионни интервюта в края на миналата година Джоко Росич призна, че все по-трудно намира сили да се бори с живота в отсъствието на Лиляна. Тогава той каза за нея, че е "смисълът на съществуването му". "Със самотата не се живее. Мислех, че като минат 4-5 месеца от смъртта на Лиляна и ще свикна, но не - става все по-страшно, разказа тогава той. - Аз непрекъснато си говоря с Лиляна, не мога да приема, че я няма. И днес, като вляза вкъщи, първо я викам по име, но тя не ми отговаря. Не вярвах, че в голям град човек може да е толкова самотен".

В първите дни на тази година смразяващата вест бързо обиколи близки, приятели и почитатели - Джоко Росич започва тежка битка за живота си. Актьорът беше диагностициран с тумор в мозъка, а първоначалните мнения на докторите са, че операция не може да бъде направена, тъй като е прекалено рисковано. Консилиум от светилата в неврохирургията у нас обаче решава да опита да спаси живота на легендарния актьор. А той се държи кораво, както винаги досега в живота си. Дори намира сили да успокои приятелите си и да не отдава толкова голямо значение на предстоящата рискована интервенция.

"Ще ме оперират и толкова! Тумор в мозъка. От два-три дни съм в болница с тази диагноза. Айде стига, не мога да говоря повече". Това казва ден преди операцията си в "Пирогов" обичаният актьор.

След интервенцията докторите са принудени да държат Джоко Росич в медикаментозна кома. Причината са гърчове заради настъпили усложнения. Говорът на актьора е затруднен, дишането - също. От този момент състоянието му се влошава с всеки следващ ден. На 19-и февруари близките на актьора решават да го преместят в най-добрата клиника - "Лозенец", бившата Правителствена болница. Специалистите и там са безсилни да му помогнат. Не се отказват обаче до последно. До тази вечер в 21,30 часа, когато една от най-забележителните и талантливи личности в българското кино издъхна.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес