Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джамбазки към София прайд: Да сме наясно, като кмет ще забраня парада

03 октомври 2019, 11:35 часа • 5072 прочитания

"Аз съм просто бял, хетеросексуален мъж, данъкоплатец, на изборна позиция, затова отказвам любезно отправената покана...И да сме наясно – ако и докато съм кмет, никакви „паради“ няма да се провеждат по софийските улици" , написа Ангел Джамбазки във Facebook.

Той се обърна към "София прайд" след като от организацията изказаха своята подкрепа за евродепутата и кандидат за кмет на София. Те застанаха зад гърба му след скандалното поведение на Волен Сидеров в предаването "Референдум" по БНТ. То в крайна сметка беше санкционирано от ЦИК и охулено от цялата общественост. Директорът на БНР Емил Кошлуков обяви, че няма да го допусне до ефира на националната телевизия, докато не се извини.

Но... все пак избори идват. Скандалът си е скандал, местният вот и управлението след това - друга работа. Така в най-общи линии звучи и обръщението на Ангел Джамбазки.

"...сърдечно благодаря за изразената от Вас подкрепа, оценявам я високо... Не отричам и уважавам правото Ви на личен избор в личния Ви живот. Но парадът отпада, отсега да се разберем. Та така, имате информиран избор: гласувате за ВМРО, получавате ред и сигурност в града, но личният живот си остава вкъщи. Няма страшно, това е просто любов, нали така?", пише още Джамбазки.

Евродепутатът не пропуска и Волен Сидеров в краткото си послание във Facebook: "И накрая, просто от любопитство, като специалисти - известни ли са Ви и други свидетелства за обострени и хронични прояви на агресивен старчески хомосексуализъм и латентна гей обсесия, каквито наблюдавахме в национален ефир и дали причината е само системната злоупотреба с алкохол и наркотици? Или просто дългата и последователна политическа травестия си казва думата? Как мислите? Fair enough?"

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес