Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорът на "Военна полиция" е с охрана заради заплаха за живота му

18 октомври 2024, 15:41 часа • 519 прочитания

Директорът на "Военна полиция" Ивайло Сотиров е получил охрана от МВР. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на брифинг, след като стана известно, че има заплаха за живота на Сотиров. 

Сигналът се проверява и по случая е образувано досъдебно производство. Засега от МВР не разкриват подробности за заплахата и не е ясно дали тя е отправена директно или е засечена по друг начин. 

От Министерството на отбраната съобщиха, че до момента в МО не е постъпвала информация или сигнал за заплаха срещу Сотиров. Още: Асоциация поиска да бъде назначен директор на „Военна полиция“

Междувременно, министър Илков отчете, че в МВР са получени общо 259 сигнала за купуване на гласове, като само в рамките на един час са постъпили 9 нови сигнала. По тях са образувани 70 досъдебни производства, а задържаните са 36 души.

В хода на акциите срещу купуване на гласове, разследващите са разкрили и случаи на незаконен дърводобив в районите на Смолян и Кърджали. Според Илков, гражданите са по-активни в подаването на сигнали за купуване на гласове в сравнение с предходните избори през лятото.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес