Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорът на столичната РЗИ подаде оставка, здравният министър я прие

26 октомври 2020, 12:14 часа • 4225 прочитания

Директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев подаде оставка.

В проведен днес разговор между министъра на здравеопазването и директора на Столичната регионална здравна инспекция, д-р Данчо Пенчев е подал оставка, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е приел оставката.

Мотиви за хвърлената оставка не се съобщават.

В последните дни обаче на два пъти бяха оспорени решения на РЗИ София - и двете, свързани с първите мъже в държавата - премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев.

Казусът около премиера е свързан с това, че ден преди Борисов да съобщи във FB профила си, че е болен от коронавирус, РЗИ София отмени карантината му след отрицателен тест. Тя беше наложена след разходка с болния от COVID-19 зам.-министър Николай Нанков до Смолян.

При случая с президента Румен Радев имаше разминаване с това - кой кога е съобщил, уведомил и издал заповед за карантината на Радев. Която след два отрицателни PCR теста падна. Днес дори друг член на НОЩ - шефът на Пирогов - д-р Асен Балтов каза, че според него президентът Румен Радев трябва да е под карантина заради контакт със заразения полски президент Анджей Дуда.
Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес