Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитър Кенаров е автор на сценарий за подкаст в Amazon Audible

16 април 2021, 14:11 часа • 2337 прочитания

Журналистът Димитър Кенаров, който стана жертва на полицейско насилие по време на летните протести през 2020 г., е автор на сценарий за подкаст, продуциран от аудиоплатформата на Amazon Audible.

 

Историята за сериен убиец по действителен случай ще бъде разказана от Николай Костер-Валдау, който стана популярен като Джейми Ланистър в "Игра на тронове", пише "Сега".

Първият подкаст с участието на Костер-Валдау носи заглавие "Маската на здравия разум" (Mask of Sanity). Излъчването на епизодите по Audible ще започне по-късно през тази година.

Историята е за български журналист, тръгнал по следите на сериен убиец в Македония. Тя е публикувана за през 2009 г. в „The Virginia Quarterly Review“, а днес може да се прочете и в блога на Димитър Кенаров.

На 2 септември 2020 г. по време на един от редовните протести полицията упражни насилие върху протестиращи и един от тях беше Димитър Кенаров. Впоследствие редица институции защитиха журналиста, случаят стигна дори до Европейския парламент, но МВР не откри да е имало насилие и не уволни нито един полицай.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес