Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десислава Радева регистрирала сдружение, оплака се от хакнат профил във Facebook

01 октомври 2017, 12:30 часа • 7196 прочитания

Съпругата на президента Румен Радев - Десислава, е регистрирала гражданско сдружение "Живата вода на България". Целта му ще бъде да пази българските традиции, фолклор, занаяти и обичаи и да помага на литературата и изкуството. Това обяви Радева в първото си интервю, откакто съпругът ѝ е държавен глава.

Сдружението ще се грижи и за българския език, за да могат да пишат децата правилно. Гордеем се, че сме народ с толкова уникална и стара азбука, а в социалните мрежи се пише на шльокавица, правят се правописни грешки, обясни тя пред "Дарик".

Флашмоб се състоя вчера, който беше специален поздрав към музиканти, певци и меломани. Спала съм само три часа, защото до късно монтирахме клип, но не успях да го разпространя във фейсбук, защото ми хакнаха профила. Блокирана съм до полунощ, каза още Десислава Радева. Тя подчерта, че няма да прави свой обществен профил, но ще направи на сдружението.

Радева уточни, че от всички определения, които ѝ се дават, най си харесва "Генерал Деси". Ако Румен е двузвезден генерал, значи аз съм тризвезден, подчерта съпругата на президента.

Харесвам дори Азис в някои случаи, по отношение на музиката съм всеядно животно. Слушам не само рок и класическа музика, обичам и народна музика, джаз, каза още Радева.

Не съм Първа дама, не съм част от президентството, аз съм съпругата на Румен Радев, който в момента е президент, обясни Радева.

Тя уточни, че не е била секретарка на Слави Трифонов, както се писа в медиите, а на предаванията "Каналето" и "Хъшове". По думите ѝ те са ѝ дали "страшно много".

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес