Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от ГЕРБ: Не е сериозно да се оплакваме за паркирането

25 март 2015, 08:01 часа • 6394 прочитания

Какво означава няма къде да спра – не е сериозно. Бил съм свидетел как има места да се паркира, но малко по-настрани и шофьорите ги мързи да отидат дотам, твърди народният представител от ГЕРБ Станислав Иванов, който внася законови поправки за по-високи глоби при некоректно паркиране.

В момента глобата за неправилно паркиране е 20 лева, а с моето предложение ще е 200 лева, поясни Иванов. Според разпоредбите на различните общини глобата може да е по-висока, но по Закона за движение на пътищата санкцията е 20 лева и при обжалване съдът се съобразява с него, като по-висш законов акт от наредбна, поясни народният представител.

Станислав Иванов изрази увереност, че приходите от глоби се събират достатъчно ефективно – нещо, което водещите на сутрешния блок на Нова телевизия оспориха бурно. Беше направен и репортаж от „Младост 1”, в който на парцел между три блока хората масово се оплакваха, че няма места. Имаше и съвети да се намалят колите като цяло, но точно от хора, паркирали неправилно.

На въпрос дали Иванов не прави инициативата заради местните избори, депутатът посочи, че инициативни комитети по въпроса са направени отдавна. Дали ще спреш точно пред вкъщи или на няколко метра встрани – това за мен не е драма, посочи депутатът.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес