Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ден на траур за жертвите от тежката катастрофа на АМ "Тракия"

13 април 2018, 17:17 часа • 5245 прочитания

С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия", съобщиха от правителствената пресслужба.

На кризисните телефонни номера 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60 през цялото денонощие, близки и познати на пътувалите в катастрофиралия автобус ще могат да се информират за състоянието им.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина. Премиерът Бойко Борисов изказа лично съболезнования през страницата си в социалната мрежа.

Припомняме, че при тежка катастрофа днес на АМ "Тракия" между лек автомобил и автобус загинаха 6 души, а други 23-ма бяха ранени.

Съприкосновение между колата и автобуса е причина за катастрофата, заяви пред журналисти вътрешният министър Валентин Радев, който пристигна на мястото на инцидента в района на Вакарел. Той допълни, че автобусът е карал в нормалното платно. Нито едно от двете превозни средства не се е движело с превишена скорост. Скоростта на автобуса, собственост на фирма "Юнион Ивкони", е била около 95-96 километра в час.

Лекият автомобил "Рено", управляван от дама, заяви Радев, е изпреварвал когато е станало "някакво съприкосновение". "Какво се е случило, тепърва ще установим", заяви още вътрешният министър.

Радев увери, че пътуващите по автомагистрала "Тракия" ще се наложи да проявят търпение до час, час и половина - 17.30 - 18.00 часа, тъй като предстои изправяне на автобуса и транспортиране на загиналите.

Започнала е и проверка на фирмата - превозвач, в която МВР оказва съдействие на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес