Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да бъде отнета шофьорската книжка Тити Папазов, настояват граждани

08 септември 2020, 09:49 часа • 2806 прочитания

Граждани, организирани в социалните мрежи протестират пред сградата на Пътната полиция в София с искане да бъде отнета шофьорската книжка на члена на надзорния съвет на Футболен клуб „Левски"и баскетболен треньор Константин Папазов - Тити. Причината за протестната проява е поредно нарушение с автомобила на Папазов, заснето от видеокамери. Протестиращите се заканват да поискат и оставката на началника на Пътната полиция към СДВР комисар Мартин Цурински.

"Това е събитие, на което ние да изразим своята гражданска позиция", каза в предаването "Преди всички" Ясен Дудин, организатор на демонстрацията. 

Миналата седмица автомобилът на Папазов беше заснет да изпреварва колона от автомобили при кръстовището край Румънското посолство и отново да преминава на червен светофар. 

"Така че вярвам, че колкото повече внимание се обръща на това нещо, толкова може би проблемът ще бъде изчистен“, подчерта Дудин. 

Той изрази и съмнение по отношение на твърдението, че ръководителят на „Левски“ не е бил зад волана, тъй като нарушението е характерно за него и му се струва странно и друг да подхожда по същия начин на пътя като Папазов, предаде БГНЕС.

Заради поредицата от нарушения пред сградата на КАТ София протестиращите настояват Папазов да бъде лишен от право да управлява автомобил, а комисар Мартин Цурински да подаде оставка.

Само преди два месеца Папазов влезе в новините, след като премина на червен светофар с висока скорост на бул. "Черни Връх", след което заплати своята глоба и обеща, че ще бъде по-внимателен по отношение на спазването на правилата за движение, припомни БГНЕС.

Вижте още: Колата на Тити Папазов отново e заснета в тежко нарушение, "Спаси София" с призив да го накажат (ВИДЕО)

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес