Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов: Служители на МВР са унищожили доказателства срещу Георги Семерджиев

22 юли 2022, 07:48 часа • 50701 прочитания

"Не познавам случаите на Георги Семерджиев, виждам от медиите, че има редица нарушения", увери бившият вътрешен министър в правителствата на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му това, което прави впечатление, е как многократно Семерджиев е нарушавал Закона за движението по пътищата:

"Ако месец преди тази катастрофа органите на реда си бяха свършили работата, то нямаше сега да имаме две жертви", каза той и обяви, че когато МВР чете такова досие и вижда рецидивист на пътя, то трябва да се действа много по-адекватно:

"Ние имаме цялостен проблем с политиката на държавата, свързана с пътната безопасност. Нека припомним и тежката катастрофа край Своге, покрай която възникна Държавна агенция "Пътна безопасност". Тази година бюджета на тази структура е 4,2 милиона лева, с които не се извършват никакви дейности", каза Цветанов и обяви, че агенцията трябвало да бъде закрита още след катастрофата по АМ "Струма", при която загинаха 43 северномакедонски граждани.

Бившият вътрешен министър изрази неразбиране защо защо в сегашния парламент нямаше изслушване на силовия вицепремиер Бойко Рашков и на главния секретар на МВР по случая Георги Семерджиев.

"Нека припомня на служителите на МВР, че не трябва да правят нерегламентирани контакти с криминалния контингент", обяви Цветанов по адрес на подозираната в осигуряване на чадър над обвинения служителка на МВР Симона Радева.

"Необезпокоявано отива служител на МВР и съдейства на лицето да бъде укрито. Убеден съм, че са заличени множество доказателства по случая", каза още бившата дясна ръка на Бойко Борисов.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес