Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов: Малка е била вероятността да бъде убит

19 януари 2013, 15:16 часа • 10335 прочитания

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че вероятността лидерът на ДПС да бъде убит с това газово, е била малка. Това г-н Цветанов каза пред БГНЕС на излизане от НДК.

Цветанов бе придружен от градския прокурор на София Николай Кокинов. Нападателят се е опитал да произведе два изстрела, но най-вероятно пистолетът е засякъл, каза Цветанов. Той каза също, че охраната на събитието вътре в НДК е била поверена на НСО, а около НДК за периметъра са отговаряли от МВР. Цветанов съобщи още, че не трябва да се правят прибързани заключения от типа на това дали покушението е режисирано. Той подчерта, че е факт, че похитителят е българин с мюсюлманско вероизповедание.

Градският прокурор Николай Кокинов е разговарял с нападателя, разменил си е с него няколко изречения, но Кокинов отказа да каже пред медиите какви са били мотивите на нападателя заради следствената тайна.

Нападателят е бил с окървавено лице и заради това е изпратен в медицинско заведение, където да му се направят нужните изследвания и да му се окаже помощ. Цветанов допълни също, че е имало пропуски в сигурността на конференцията на ДПС, тъй като част от делегатите, които са влизали в залата не са минали през специалната проверка. Тепърва ще се изяснява защо това не е направено.

На снимката: задържаният криминално порявен от Бургас, насочил пистолет към главата на Ахмед Доган

Редактор: Пламен Георгиев

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес