Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов и Фидосова регистрираха ГЕРБ за изборите, от ВМРО протестират

19 март 2013, 09:55 часа • 4594 прочитания

Не бих могъл да говоря за подреба или за водачество на листите на когото и да било, докато няма решение на Изпълнителната комисия. Това каза Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, пред журналисти. Ще се съобразим с местните организации за номинациите, каза Цветан Цветанов.

Рано тази сутрин Цветанов заедно с Искра Фидосова внесоха подписите, необходими за регистрация на партия ГЕРБ за участие в изборите в ЦИК.

Цветанов сподели, че това партия ГЕРБ да се регистрира първа за изборите е инициатива, подета от Младежката организация на ГЕРБ още при първото участие на партията в избори.

Междувременно представители на ВМРО дойдоха днес пред ЦИК в момента, в който от ГЕРБ внасяха документите си за регистрация на изборите.

От ВМРО поискаха, след като мине датата на регистрация на всички партии, коалиции и инициативни комитети, да се разпуснат сегашните състави на СИК, да се назначат нови, в които да участват представители на всички регистрирани за участие в тези парламентарни избори.

В СИК се правят фалшификациите, коментира зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. От партията носеха и плакат с надпис: "Слуги на монополите". Според ВМРО, този плакат важи за всички политически партии, които имаха депутати в 41-ото НС и обещаха да са пред сградата, в която се помещава ЦИК винаги, когато някоя от тези партии се регистрира за участие в изборите. ВМРО са категорични, че за тези избори ще направят коалиция само с българските националисти.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес