Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Цветанов стана консултант по киберсигурност

29 август 2022, 12:11 часа • 3482 прочитания

Консултантска фирма с насоченост сигурност и киберсигурност е регистрирал лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

В края на ноември 2021 г. е създадена компанията "Хедконсултинг", в която Цветанов е едноличен собственик на капитала, става ясно от търговския регистър. Фирмата е регистрирана на личния му адрес.

Цветанов потвърди пред "24 часа" за новата си дейност и уточни, че няма да спира да се занимава с политика. Такива подозрения се появиха, след като партията му не се регистрира за предстоящите на 2 октомври извънредни парламентарни избори.

"Въобще не съм се отказал от политиката. Партията си работи, евроатлантическият център към нея - също. Последната година съм участвал в много геополитически конференции. Работим по позиции за всякакъв дебат, свързан с политики, но главно на международно ниво, защото в България няма смислен дебат по политики", коментира Цветанов пред "24 часа".

"Имам познанията да консултирам. Все пак трябва да издържам семейството си. Тази работа я върша главно нощно време. Отделил съм си малък кабинет с компютри, където работя", добави партийният лидер за новите си занимания.

Именно сигурността е сферата, в която Цветанов натрупа много опит. Преди да се захване с политика той има солидна кариера в МВР. Впоследствие стана зам.-кмет на София с ресор сигурност докато кмет бе Бойко Борисов. Цветанов помогна на Борисов да създаде ГЕРБ и бе и вицепремиер и министър на вътрешните работи в първото му правителство.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес