Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЧЕЗ: Близо 20 хил. клиенти са без електричество

10 декември 2014, 17:09 часа • 10683 прочитания

Към 16 ч. днес потребители без електрозахранване са 8 хил. клиенти от 7 общини в Област Видин, 1450 клиенти от 2 общини в Област Враца и 10 хил. клиенти от 7 общини в Област Монтана. Броят на абонатите без ток варира постоянно вследствие на ремонтно-възстановителните дейности. Това става ясно от сводката на електроразпредително дружество ЧЕЗ.

От там допълват: "Уверяваме, че продължаваме да работим без прекъсване, но се надяваме и времето да бъде на наша страна, тъй като всички сме безсилни пред природата".

Обстановката е динамична и непрекъснато се късат нови проводници и падат стълбове. В някои райони ледът върху тях достига 10 см., а натрупаният върху него сняг води до огромна и непосилна тежест за всяко подобно съоръжение. На места температурите се повишават и падащият със сила лед предизвиква нови аварии, обясняват от електроразпределителното дружество.

От началото на аварийната обстановка са подмени над 75 стълба от електропроводите, захранващи населените места в Северозападна България. Все още не са обобщени нанесените щети и подменените съоръжения в самите селища. Подмени са 70 000 метра скъсани и повредени от тежкия лед проводници.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес