Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Четири лапи" открива изложба за Парк за мечки Белица на Летище София

30 август 2024, 13:39 часа • 536 прочитания

Изложба "Спасените: 20 години история" ще бъде открита на Летище София - Терминал 2 на 3 септември от 11 ч. и ще продължи до 30 септември 2024 г.

Всички пътници на Летище София ще могат, освен до избраната от тях дестинация, да "прелетят" и през времето на богатата двайсетгодишна история на защитеното убежище за мечки в Белица, както и да видят любопитни моменти от ежедневието на неговите обитатели.

По-рано тази година същата изложба гостува и в Европейския парламент в Брюксел. Да вдъхне втори живот на експозицията, като ги рециклира изцяло, е част и от политиката на "Четири лапи" за устойчивост и от усилията ни за по-екологично бъдеще.

Още: Изложба с архивни фотографии на Панайот Бърнев дава нов поглед на стара София

За "Четири лапи"

Снимка: БГНЕС

"Четири лапи" е международна организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, разкрива случаи на насилие, спасява животни в нужда и ги защитава. Основана през 1988 г. във Виена от Хелмут Дунглер и приятели, организацията се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с уважение, съчувствие и разбиране.

Още: Изложба с архивни фотографии на Панайот Бърнев дава нов поглед на стара София

Кампаниите и проектите на "Четири лапи" са насочени към животни компаньони, в това число бездомни кучета и котки, към селскостопански и към диви животни, като мечки, големи котки и орангутани, които се отглеждат при неподходящи условия, както и в зони на бедствия и конфликти. С представителства в Австралия, Австрия, Белгия, България, Великобритания, Виетнам, Германия, Косово, Нидерландия, САЩ, Тайланд, Украйна, Франция, Швейцария и Южна Африка, както и спасителни центрове в единадесет страни, "Четири лапи" осигурява неотложна помощ и дългосрочни решения.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес