Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Червен бряг на протест срещу трафика на камиони по улиците на града

17 юли 2023, 07:59 часа • 815 прочитания

Непрестанен шум, замърсяване и риск от инциденти. Жителите на Червен бряг излизат на протест срещу трафика на камиони по улиците на града. Предстои по-късно днес да блокират и движението.

ОЩЕ: Ограничават движението на камиони по част от АМ „Тракия“ за почивните дни

Причината е ремонт на пътен участък в района на Ботевград и Мездра, заради който трафикът на камионите е пренасочен и според хората минава изцяло през Червен бряг, а не по обходния маршрут. 

Потърпевшите казват, че трафикът минава покрай детска градина, спортна зала, училище и домовете им. Шумът, трясъкът и през нощта и замърсяването, по думите им, са непоносими. Пътят е третокласен с ограничение на скоростта до 50 километра в час.

"Заради ремонта на пътя Ботевград - Мездра със заповед на АПИ е регламентиран обходен маршрут Крапчане - Бяла Слатина – Кнежа - град Искър - Горни и Долни Дъбник. Никой обаче не го спазва, защото АПИ не е  поставила ограничителни знаци. В резултат на това всички камиони се движат по по-краткия маршрут, който преминава през града ни", оплака се един от жителите на Червен бряг в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Експерти: Най-много катастрофи се случват през лятото

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес