Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Черните пантери" срещу "Златна зора"

03 юни 2013, 15:22 часа • 24088 прочитания

Чернокожите имигранти в Атина започнаха да се организират в групи за защита и да патрулират в кварталите, в които живеят. Целта е да се защитават по-умело от постоянните атаки на неонацистите от "Златна зора", пишат местни медии.

Само през миналата година повече от 150 расистки нападения са били отчетени от полицията, но според анализатори техният брой е значително по-висок. По думите на запознати атаките не само срещу имигрантите, но и срещу хора, които са родени в Гърция, но не са бели.

"Черните пантери" са организирани от имигрантите в Атина и освен името нямат нищо общо с американската версия на организацията, предаде КРОСС.

"Не се страхувам от тази неонацистка, глупава, идиотски група. По времето на Втората световна война са били унищожени, а през Третата световна война ще ги изтрием от лицето на Земята. Аз съм член на "Черните пантери" и всеки знае това. Така че отправям (към "Златна зора") директно предупреждение - не се закачайте с черни. И настина съм сериозен", подчерта един от основателите на "Черните пантери", който е на 28 години и живее в Гърция.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес