Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ченалова: От Европа мълчат - като Караянчева

13 август 2020, 11:52 часа • 6370 прочитания

”Вътрешната политика си е ваша работа”- така звучи в общи линии позицията на германското посолство след вчерашния протест. Такава е и позицията на Европа. Те ” следели ”за върховенството на закона. Като че ли този закон не се пише, прилага и изпълнява от хора.

Дипломацията няма място когато безпардонно се крадат еврофондове, когато залежават стотици сигнали в администрацията на ЕК, когато премиерът на държава - членка обижда с просташки и нецензурни изрази премиерите на други държави членки, когато евродепутат е заплашен с унищожаване от същият този премиер, когато две международни експертизи доказаха автентичността на записи, разпространени от авторитетни световни медии", пише бившият съдия Румяна Ченалова във фейсбук.

"Мълчат - като Караянчева.

Истината е, че са важни само милиардите, които внасяме в бюджета на ЕС, за другото може само да гадаем...

Това не са моите ценности.Върховенството на закона изисква еднакво отношение към всички държави- членки, внимание и грижа и категорично ограничаване от премиер, който е посмешище не само за нас, но и за ЕС.

В днешната ситуация мълчанието на европейските структури не е дипломация, а мълчалива подкрепа на българоубийствената политика на Борисов.

Както мъдро е казал българският народ " На вълка вратът е дебел, защото върши работата си сам".

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес