Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси се размина на косъм от огромен срам

27 януари 2013, 16:07 часа • 6132 прочитания

Испанският нападател Фернандо Торес, който отдавна е трън в очите на много фенове на "Челси", спаси кожата на отбора си и на треньора на сините Рафаел Бенитес след като вкара изравнителен гол в края при гостуването на лондонския тим на третодивизионния "Брентфорд" в мач от четвъртия кръг за Купата на Футболната асоциация (ФА Къп).

"Челси" определено подцениха мача и логично бяха на път да си изпатят сериозно и да накарат собственика си Роман Абрамович отново да се срамува от тях. През първото полувреме сините буквално не създадоха нищо интересно пред вратата на "Брентфорд", като разхождаха фланелките и логично Марчело Трота от домакините ги наказа в 42-рата минута. При гола груба грешка направи иконата на сините Франк Лампард, който загуби топката, Хари Форестър стреля, Рос Търнбул изби, но Трота довкара кълбото в мрежата на "Челси".

Логично второто полувреме почна с натиск на "Челси" и в крайна сметка те изравниха. Това стана 55-тата минута, когато Оскар спря по чудесен начин топката и застреля вратаря на домакините. Лондончани натиснаха яростно и когато изглеждаше, че е въпрос на време да вкарат втори гол, третодивизионният тим отвърна на предизвикателството. Защитата в синьо изтърва нападател на домакините и в крайна сметка ситуацията завърши с дузпа. Зад топката застана Хари Форестър, който не прости на Рос Търнбул - 2:1.

Въпреки угрозата от отпадане, Рафаел Бенитес не вкарваше Демба Ба в игра - поредно, меко казано странно решение на испанския специалист. И когато вече медиите на Острова и по света бяха наточили пера, за да разпънат Рафа, Фернандо Торес му спаси кожата. В 83-тата минута Торес успя да вкара изравнителен гол с много хубав фалцов изстрел, който нямаше как да бъде спасен.

В последната минута на редовното време "Челси" имаше съвсем основателни претенции за дузпа заради игра с ръка на защитник на "Брентфорд", но съдията реши "да запази" магията на ФА Къп и не даде очевидния наказателен удар. Така "Челси" ще трябва да преиграват мача, като този път ще са домакин.

Автор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес