Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси отново ще опита да вземе Рууни

22 август 2013, 10:37 часа • 4683 прочитания

Мениджърът на лидера във Висшата лига "Челси" Жозе Моуриньо разкри, че възнамерява да направи нова оферта за нападателя на "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни. Сините вече отправиха две предложения, но "Юнайтед" ги отхвърли, припомня football24.bg.

"Направихме оферта за Рууни преди и ще я направим отново. Не искаме обаче да я пращаме, преди да отидем там (двата отбора играят в понеделник, 26 август на "Олд Трафорд"). Не искам да правим офертата сега от етична гледна точка, каза Жозе.

Португалецът коментира и претенциите на мениджъра на "Астън Вила" Пол Ламбърт за червен картон на Бранислав Иванович в снощния мач между двата отбора. Той удари с лакът Бентеке, минути преди да вкара победния гол за "Челси" за 2:1 - успех, който изведе сините на първо място във временното класиране на Висшата лига. 

"Мисля, че жълт картон е достатъчен в такава ситуация. През целия мач двамата се бориха мъжки, те са гиганти. Бентеке прави много фаулове и съперникът, който играе срещу него, също трябва да прави много фаулове. Ламбърт ми напомня за мен преди 10 години. Сега аз се оплаквам за някои решения на съдията, а тогава се оплаквах за всичко. Той е като мен. Мачът много ми хареса. По принцип на "Бернабеу" печелехме лесно, а тук беше много-много трудно да победим. Това ми липсваше във Висшата лига. Казах на Ламбърт, че според мен заслужаваха една точка", обясни Специалния.

Самият Ламбърт обаче нападна съдията Кевин Френд след загубата от "Челси" с 1:2. Мачът от третия кръг на Висшата лига бе изтеглен снощи заради участието на Челси в двубоя за Суперкупата на Европа срещу "Байерн" другата седмица.

Според Ламбърт реферът е спестил червен картон на Бранислав Иванович за удар с лакът срещу Кристиан Бентеке. Той има претенции и за неотсъдена дузпа за игра с ръка на Тери в края на мача.

„Лесно е да дойдеш тук и да се направиш, че не виждаш, но ето че днес всички видяха. Иванович със сигурност удари с лакът Бентеке, това си беше за изгонване. Дузпата също си беше дузпа, всички я видяха. Реферът пропусна два невероятни важни момента. Как можеш да пропуснеш толкова важно решение? Не мога да го проумея“, изрева Ламбърт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес