Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси отново се изложи във важен мач

10 януари 2013, 10:16 часа • 9769 прочитания

Дори идването на топстрелеца на „Нюкасъл” Демба Ба на „Стамфорд Бридж” не помогна на „Челси” да излезе от зоната на невзрачните представяния и лондонският тим падна у дома с 0:2 от „Суонзи” в турнира за Купата на лигата в Англия. Мачът беше първа среща от полуфиналите на турнира.

Големият грешник за сините стана Бранислав Иванович, който подари и двата гола за гостите от Уелс. И при двете попадения, дело на Мичу и Дани Греъм, Иванович извеждаше голмайсторите с майсторски пасове, сякаш не е защитник на „Челси”, а най-малко плеймейкър на „Суонзи”.

Иначе сините почнаха по-силно мача, но за пореден път яловият Фернандо Торес не успя да материализира усилията на съотборниците си. В игра през второто полувреме се появи и Демба Ба, но тогава „Челси” вече падаше с 0:1 и играта на халфовата им линия беше тотално разконцентрирана, като двигателят на лондонския тим Хуан Мата направи поредица от грешки.

Загубата почти сигурно означава, че „Челси” няма да може да вземе трофей този сезон, защото на реванша лондончани трябва да вкарат най-малко два чисти гола, за да се надяват на продължения.

В другия полуфинал в турнира четвъртодивизионният „Брадфорд” би с 3:1 „Астън Вила” и има голям шанс да отиде на финал в турнира.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес