Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чавес се възстановява

15 декември 2012, 12:55 часа • 8335 прочитания

Венецуелският президент Уго Чавес се възстановява задоволително след операцията  в Куба и е разговарял с роднините си, съобщи Асошиейтед прес.

"Възстановяването му е бавно, но прогресивно", посочи министърът на информацията Ернесто Вийегас.

58-годишният президент претърпя във вторник четвърта операция в Хавана, след като изследванията установиха, че онкологичното му заболяване се развива въпреки предишните хирургически интервенции, химио- и лъчетерапията, предаде Mediapool.

В правителственото съобщение се добавя, че по време на 6-часовата операция се е стигнало до усложнения и по-специално кръвоизлив, но пациентът е реагирал положително на предприетите мерки.

Вийегас каза също, че Чавес е разговарял с роднините си и е предал поздрави за целия венецуелски народ.

В същото време Венецуела взе решение да затвори границите си с Бразилия и Колумбия и да забрани продажбата на алкохол заради провеждането на изборите за губернатори в неделя, предаде РИА Новости.

На предстоящите избори гражданите на Венецуела трябва да изберат ръководители на 23-те щата в страната. В момента в 15 от щатите губернаторите са от управляващата партия, в седем управляват представители на опозицията, а в един губернаторът е независим.

До понеделник се забранява продажбата на алкохол и пиротехника, а от днес влиза в сила и забрана за движение на товарни автомобили. Изключение ще има единствено за камионите, превозващи храни, строителни материали и гориво.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес