Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чавес се бори за въздух заради проблеми с белите дробове

04 януари 2013, 10:26 часа • 6530 прочитания

Президентът на Венецуела Уго Чавес продължава да изпитва проблеми с дишането, предизвикани от инфекция на белите дробове. В изявление венецуелският министър на информацията Ернесто Виелгас съобщи, че заради болестта на Чавес не му достига въздух.

"Ел Коменданте" Чавес се сблъска със усложнения заради остра белодробна инфекция. Тази инфекция е предизвикала белодробна недостатъчност, която го принуждава строго да спазва лечебните процедури”, каза Вилегас. Вицепрезидентът на Венецуела Николас Мадуро също призна, че проблемите с дишането са оказали голямо влияние върху здравето на Чавес. По неговите думи, президентът води “тежка битка”.

Властите във Венецуела продължават да мълчат. Те все още не са обявили какво ще се случи, ако на 10 януари Чавес не успее да положи президентската клетва и да встъпи в длъжност. Според Конституцията на страната, в подобен случай трябва да се насрочат нови избори.

Поддръжниците на Уго настояват, че до подобно нещо няма да се стигне. Според една от версиите, клетвата може да бъде положена не в парламента на страната, а пред членовете на Върховния съд.

В същото време Венецуела обвини международните медии, че разгръщат „психологическа война” около здравословното състояние на  Чавес, за да се опитат да дестабилизират правителството и да свалят социалистическата революция, предаде АФП.

Правителството „предупреждава венецуелския народ за психологическа война, която международните медии са разгърнали около здравето на държавния лидер, с крайната цел да дестабилизират Боливийска република Венецуела”, каза Ернесто Виелгас.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес