Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Част от пътя Пловдив-Пазарджик е затворена

09 май 2014, 13:36 часа • 27368 прочитания

Затворена е част от пътя Пазарджик – Пловдив заради пропадане на една от носещите колони на моста над река Луда Яна преди село Мало Конаре. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Движението в участъка е отклонено през с. Огняново.

В момента до входа на Пазарджик има километрично задръстване от автомобили. По данни на Пътна полиция пропадането е от снощи. Днес специалисти оглеждат съоръжението, вероятно подрито от високите води на реката, информира Радио Пловдив.

Извършва се щателен оглед на съоръжението от специалисти от Областното пътно управление в Пазарджик, Областното управление по пожарна безопасност и сектор "Пътна полиция".

„Предстои да бъде направен оглед на моста от специализирана комисия от Агенция „Пътна инфраструктура". Това са специалисти по отношение на пътно строителство, мостове и виадукти. Очакваме ги да пристигнат от София за втори, допълнителен оглед, който е изцяло в тяхната компетенция", обясни пред Дарик радио говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Дотогава, тъй като мостът не е безопасен, трасето от началото на пътя за Пловдив от Пазарджик до разклона за село Мало Конаре е затворен. Препоръчва се обходен маршрут или през село Огняново или през магистрала „Тракия" в посока за Пловдив.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес