Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цачева захапа БСП: Колкото и да ви е мъчно, в Белене ще има и музей, за да помним

12 юни 2015, 12:39 часа • 7156 прочитания

Единственото скандално в присъствието ни на остров Персин, в Белене, е как вече трета седмица една парламентарна група се занимава с детската пиеса-въстановка за случилото се в лагера в Белене. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева по темата с възстановката, която нашумя в началото на месеца.

Разбирам, че фактите за Белене не са удобни за съответната парламентарна група. Но е абсолютно ясно, че децата в тази пиеса играха с разрешението на родителите си. Да и музей в Белене ще има, закани се Цачева.

Харесва ли ви или не ви харесва, това е нашата история. А пиесата на отец Паоло Котрези беше направена с бутафорни пистолетчета – това не е използване на оръжие. След моя лична реакция един от тези пистолети беше хвърлен на тревата, каза с възмутен тон Цачева.

Председателят на парламента взе отношение след въпрос на Атанас Зафиров и Васил Антонов от БСП в парламентарния контрол за „участието на деца в сцени, пресъздаващи насилие и използване на оръжие”. По темата говори и социалният министър Ивайло Калфин, който подчерта, че ако родителите не са искали децата им да участват във възстановката, то възстановка е нямало как да има.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес