Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цачева към Станишев: Това, че сте еврошеф, тук не важи!

27 януари 2012, 11:24 часа • 6228 прочитания

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева сряза лидера на БСП Сергей Станишев в опита му да поиска лично обяснение от парламентарната трибуна.

"Това, че вие се припознавате като шеф на европейските социалисти, не ви дава правото в българския парламент като народен представител да искате лично обяснение", заяви Цачева.

Преди това Станишев и финансовият министър Симеон Дянков си размениха реплики за това кои правителства в ЕС са довели Европа до кризата. Според лидера на социалистите, именно управлението на десните правителства са влошили положението.

Финансовият министър опонира, че правителствата на Гърция, на Испания, Португалия и други, които са леви, са основните виновници за състоянието на държавите-членки от ЕС. От своя страна пък външният министър Николай Младенов заяви, че всички знаят, че "ако поставиш социалист в средата на пустинята, постигаш дефицит на пясък".

Много от икономисти са убедени, че се приема един документ, който е по-скоро сътресение на въздуха, отколкото ефективен инструмент, който дава пътя на ЕС за излизане от кризата, заяви лидерът на БСП. Този договор не решава нито един насъщен въпрос за излизане от кризата, каза още той.

„Не можем да подкрепим това проекторешение, категоричен бе Станишев. Това, което се прави в момента на европейско ниво, не дава изход от кризата, допълни още лидерът на БСП.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес