Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българска диня само за 59 ст. тази седмица в Kaufland

30 юли 2024, 14:43 часа • 615 прочитания

Българска диня за 59 стотинки очаква клиентите на Kaufland през тази седмица. Те могат да избират между традиционния за българския пазар сорт диня и още два специални – такава с малко семки, както и жълта. Към любимия плод за лятото,  до неделя са налични и 4 вида пъпеши.  Всички летни предложения може да видите в седмичната брошура тук.

С 40% намаление е и специалният сорт диня с малко семки, който от понеделник е на цена от 1,49 лв. за килограм. При „Фестивала на пъпешите“ звездата е деликатесният, познат в България като сорт „Медена роса“, за цена от 1,69 лв. Той се отличава със свеж вкус и със специфичния си аромат на мед, и е най-предпочитан от клиентите според анализ на веригата. Освен него в хипермаркетите на Kaufland могат да бъдат намерени и пъпеши сорт „Галия“, намален с 46% за 1,59 лв/кг. и „Дино“, познат с ароматен, сладък, леко меден вкус и тръпчива нотка. Сред интересните предложения има и лимонен пъпеш, който е със сладкия вкус на плода, но притежава свеж и леко кисел вкус на лайм.

„Сочната и свежа диня трябва да е с контрастен цвят, добре изразени райета, характерно жълто петно, което показва зрялост, суха дръжка и басов звук.“, коментира Кристина Джандарска, търговец „Плодове и зеленчуци“ в Kaufland. В специален епизод от рубриката „За качеството с Биляна Гавазова“ тя съветва и как да съхраняваме динята в домашни условия. „Цялата диня има по-дълъг срок на годност, до няколко седмици. Съхраняваме я задължително на хладно и без пряка слънчева светлина. Нарязаната диня има по-малък срок на годност. Нея трябва да съхраняваме задължително в хладилник и да я консумираме до няколко дни, за да е максимално свежа и вкусна.“, споделя още Кристина Джандарска.

Kaufland планира да изкупи близо 5 млн. кг български дини и пъпеши от родни производители през 2024 г. За производството на сезонните плодове ритейлърът работи с шест родни производители. Данните на компанията показват и повишаване на консумацията през последната година. Ръстът при потреблението на динята е 15%, а на пъпеш с близо 19%.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес