Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България с висока оценка за област "Сигурност"

26 май 2012, 08:49 часа • 3038 прочитания

Във втория ден от конференцията на Залцбургския форум в Чешката република вътрешният министър Цветан Цветанов представи постигнатия до момента напредък в изпълнението на задачите на Приоритетна област 11 – Сигурност на Стратегията на ЕС за Дунавския регион и предстоящите в следващите месеци дейности.

България получи висока оценка от всички държави от Залцбургския форум за положените усилия като координатор на приоритетната област и създадената атмосфера на откритост и партньорство. Потвърдена бе политическата воля за разработването и изпълнението на регионални проекти и споделяне на професионален опит и добри практики.

Министрите проведоха и предварителна дискусия за бъдещата правна рамка на Европол.

Всички държави от Залцбургския форум дадоха висока оценка за агенцията в координирането на съвместни действия на полицейските органи на страните-членки на ЕС и в обмена на информация. Министрите изказаха обща позиция, че в настоящия момент Европол е добре работеща и ефективна структура и не е необходимо да бъдат разширявани правомощията й, а да бъдат търсени възможности за по-ефективно използване и развитие на капацитета на агенцията.

Редактор: Петър Проданов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес