Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България с феноменален обрат на двойки срещу Естония за Купа Дейвис

06 април 2013, 20:01 часа • 4518 прочитания

България взе трета победа срещу Естония в турнира за Купа Дейвис. Днес, на червените кортове на "Локомотив" в Пловдив, Тихомир Грозданов и Александър Лазов взеха победа с 3:2 сета (4:6 6:7(4) 7:6(2) 6:4 6:3) срещу Владимир Иванови и Мик Ирдоя след като изоставага с 0:2 сета.

В началото нашите момчета изпуснаха доста шансове, след като и в първия, и във втория сет повеждаха рано с пробив, но биваха обръщани. Във втората част това стана при 5:4 гейма и сервис за сета.

Лазов и Грозданов обаче се вдигнаха и заиграха много добре, намалиха грешките и резултатът не закъсня. Макар че и в третата част изпуснахме ранен пробив, в тайбрека поведохме с 5:1 точки и не изпуснахме нещата. В четвъртия сет пробихме за 5:4 гейма и след много борба и два страхотни минаващи удара на Грозданов плюс силен сервис изравнихме резултата.

В решителния сет пробивът дойде за 4:3 гейма - т.нар. седми "Тилдънов" гейм и оттам насетне не дадохме нов гейм на естонците. Така България запази мястото си във Втора евро-африканска група на турнира и догодина ще се бори да отиде в по-горна група.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес